Dijareja antibioticima

Dijareja antibioticima

Sprečava nastanak i skraćuje vreme trajanja dijareje izazvane antibioticima

Dobro je poznato da uzimanje antibiotika može izazvati brojne neželjene efekte. Kada osoba uzima antibiotik, on ubija loše bakterije. Nažalost, istovremeno u našem telu mogu biti eliminisane i dobre bakterije. Ovo čini naše bolesno telo još slabijim. Naučnici su dokumentovali da i kratak kurs antibiotika može poremetiti ravnotežu mikroorganizama nedeljama nakon bolesti. A dobri mikroorganizmi u našem telu su odgovorni za formiranje i održavanje snažnog imunog sistema.

Dodatno, usled upotrebe antibiotika vrlo često dolazi do pojave brojnih neželjenih efekata kao što su dijareja, gubitak apetita, nadutost, gasovi i osećaj opšte iscrpljenosti. Neželjeni efekti antibiotika su naročito izraženi kod dece.

Da bi se prevazišao ovaj problem, lekari koriste BebiCol® probiotske kapi jer mogu pomoći da se smanje neželjena dejstva antibiotika i osigura ponovno uspostavljanje ravnoteže crevne flore. Kliničke studije su pokazale da specifični probiotski soj iz BebiCol® kapi može sprečiti pojavu dijareje za 70%. 8