Dijareja

DIJAREJA

Sprečava nastanak i skraćuje vreme trajanja dijareje kod odojčadi

Naučno ime za probiotik u BebiCol® kapima je Lactobacillus rhamnosus GG. To je jedan od najbolje klinički ispitanih probiotika na svetu. Preko 1000 naučnih studija ukazuje na jedinstvene karakteristike ovog probiotika, zbog čega ga smatraju probiotikom prvog izbora. Probiotska kultura iz BebiCol® kapi ima sposobnost da preživi stomačne kiseline i žuč, veže se za creva i pomogne da se ublaže stomačni problemi.

Uzimanje BebiCol® kapi u bilo kom trenutku tokom detinjstva pomaže uspostavljanje ravnoteže crevne flore. Probiotska kultura iz BebiCol® kapi klinički dokazano smanjuje učestalost i trajanje dijareje, uključujući rotaviruse, bolničke dijareje, kao i dijareje uzrokovane antibioticima. Ovi rezultati su podržani brojnim kliničkim studijama.

Dodatno, probiotska kultura iz BebiCol® kapi dokazano povećava odgovor specifičnih antitela (lgA) na rotavirus kod novorođenčadi, što dokazuje da pored jačanja crevne barijere i eliminacije štetnih bakterija, ovaj probiotik takođe pojačava odbranu od rotavirusa. Ovo je od posebne važnosti ako znamo da je rotavirus čest uzročnik epidemija proliva u vrtićima, kolektivima i uopšteno zatvorenim prostorima u kojima se zadržava veliki broj ljudi.

Statistika kaže da se do navršene pete godine rotavirusom zarazi čak 95 % dece, a infekcija se širi velikom brzinom.

Pomaže da spreči bolnička dijareja kod bebe

Studija koja je obuhvatila decu uzrasta 1 – 36 meseci, na bolničkom lečenju, pokazala je da probiotska kultura iz BebiCol® kapi značajno smanjuje rizik od bolničkih dijareja (za 93%). 9

‘’Ukoliko se govori o probioticima za prevenciju bolničke dijareje kod dece, onda radna grupa preporučuje uzimanje Lactobacillus rhamnosus GG probiotika.’’, navodi u svom izveštaju Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa hepatologa i nutricionista (ESPGHAN).