Najčešća pitanja

Kako da svojoj jednomesečnoj bebi dam BebiCol® kap kad isključivo dojim? Da li treba da stavim kapaljku direktno u njena usta?

Nikada ne postavljajte kapaljku direktno u usta. Kapaljka je napravljena od ojačanog stakla vrhunskog kvaliteta, ali nije nesalomljiva. Najbolje je ukapati preporučenu dozu (7-14 kapi) u kašičicu sa malo mleka i dati bebi da konzumira. Inače se kapi mogu pomešati sa bilo kojom hranom ili pićem koji beba konzumira. Važno je samo da ne stavljajte kapaljku direktno u toplo piće ili hranu, kao i da ne zagrevate hranu u mikrotalasnoj nakon što ste dodali kapi. Topla hrana i piće (iznad 25oC) mogu uništiti probiotske kulture.

Zbog čega se preporučuje da dok beba uzima antibiotike koristi probiotske kapi?

Antibiotici ne deluju selektivno. Isto kao što uništavaju loše bakterije u našem organizmu tako mogu uništiti i dobre, probiotske bakterije u našem gastrointestinalnom traktu. Narušavanje crevne flore može da izazove brojne digestivne probleme u rasponu od dijareje do bolova u stomaku. Redovno uzimanje probiotika može pomoći da se smanje neželjeni efekti antibiotika i ubrza vraćanje crevne flore u uravnoteženo stanje.

Brojni su dokazi da zdrava creva mikroflora igra važnu ulogu u ukupnom zdravlju i prevenciji bolesti. Probiotici zbog toga igraju značajnu ulogu, posebno za vreme terapije antibioticima, kako bi se crevna flora zaštitila od narušavanja.

Šta je BebiCol® Forte i da li je bezbedan za bebu od mesec dana?

BebiCol® FORTE probiotske kapi sadrže Lactobacillus rhamnosus GG, najbolje ispitan probiotik na svetu. Preko 1000 naučnih radova dokazuje njegovu efikasnost i bezbednost, pa se BebiCol® kapi mogu davati deci već od prvog dana rođenja.

Moje dete je pre 6 meseci krenulo u jaslice i od tada se stalno razboljeva. Da li BebiCol® kapi sa cinkom mogu da pomognu?

BebiCol® kapi sa cinkom mogu pomoći. Istraživanja pokazuju da probiotska kultura iz BebiCol® kapi jača imuni sistem i efikasno pomaže da se smanji mogućnost nastanka infekcija u kolektivima (jaslice, vrtić, škola). Posebno se preporučuje deci koja su sklona čestim ponavljanjima respiratornih i gastrointestinalnih infekcija. Dodatno, cink i vitamin D3 iz BebiCol® kapi pomažu da se ojača imunitet i poveća odbrana od infekcija.

Moj suprug i ja smo alergični. Moje prvo dete ima atopični dermatitis. Trudna sam i ostalo je još dva meseca do mog porođaja. Koliko je verovatno da će i druga ćerka imati problem sa alergijom i da li BebiCol® kapi mogu pomoći?

Ako vas troje imate istu alergiju šansa da vaše drugo dete razvije atopični dermatitis je 70%. Studije su pokazale da ukoliko se probiotska kultura iz BebiCol® kapi daje trudnicama i po rođenju novorođenčetu (direktno ili putem majčinog mleka) može regulisati imuni sistem smanjujući rizik za nastanak alergije za 50%.

Top